Publicatie op

Architectenweb

Een onbekend, in architectuur aangetast gebouw op een prominente plek. Een gebouw met non-spaces dat vraagt om een nieuwe samenhang en het hervinden van betekenis. Wie durft deze markante plek weer leven in te blazen? En is dat mogelijk op een duurzame manier?

Timeless Investments durft de herontwikkeling in hartje Utrecht aan en vertrouwt het ontwerp toe aan architecten IDEA en Fokkema & Partners. IDEA brengt met respect voor de oorspronkelijke architectuur de eenheid in het gebouw terug. Het historische bouwvolume uit de jaren 60 is weer herkenbaar en wordt gecomplementeerd door de toevoeging van een glazen opbouw. Het gebouw, gedoopt als ‘the Cath’, is weer een aansprekend geheel en tegelijkertijd zorgvuldig ingepast binnen de stedelijke structuur nabij Utrecht Centraal Station, dat de laatste jaren onderhevig is aan flinke ontwikkelingen.
Fokkema & Partners realiseert het interieurontwerp en adviseert over de visuele en fysieke verbindingen in het ontwerp. De implementatie van een compleet en hoogwaardig hospitality-concept biedt ruimte voor ontvangen, ontmoeten, lunchen en vergaderen in dit multi-tenant kantoor. De kracht van het integrale ontwerp komt voort uit de ambitie van beide architecten om gezamenlijk een sterk ruimtelijk concept neer te zetten. Door elkaar te ontmoeten in de raakvlakken tussen casco en interieur, is dit in het ontwerp onlosmakelijk verbonden en vloeit het in elkaar over.